Het project

Drie jaar geleden begonnen vijf enthousiaste jongeren vanuit de jongerencentra van Maatvast met het organiseren van een jongerenuitwisseling. De aanleiding hiervan was een onvergetelijke ervaring in Slovenië, waar deze jongeren veel geleerd hebben. Dit proces wilden de jongeren voortzetten in hun eigen uitwisseling. Na maanden van brainstormen, plannen en schrijven kwamen de jongeren op een uitwisseling genaamd: Push Your Limits! Studenten uit drie landen, Slovenië, Finland en Moldavië, kwamen in september 2022 een week bij ons op bezoek.

In de uitwisselingsweek zijn er zes thema’s aan bod gekomen:

 • Thinking outside of the box
 • Expressing myself
 • Teamwork makes the dreamwork
 • My surroundings
 • Cultural differences
 • Back to the future

Het was een ontzettend leuke, mooie en vooral leerzame week. Iedereen heeft veel van elkaar kunnen leren, vooral hoe er vanuit verschillende culturen naar zaken wordt gekeken en hiermee wordt omgegaan. 

Project informatie

Drie jaar geleden begonnen vijf enthousiaste jongeren vanuit de jongerencentra van Maatvast met het organiseren van een jongerenuitwisseling.

Linkjes

Zij deden mee

 • Stijn

  Assistent (invalkracht)

  Ik ben er voor jou!

Zij maakten het mogelijk

Samen maken we het verschil.

Bij de jongerencentra van Maatvast staan we voor samenwerken en vernieuwing. Met onze projecten willen wij inspireren. Door het aanbieden van juiste begeleiding en middelen kunnen ideeën werkelijkheid worden. Of het nu gaat over kunst, muziek, sport, maatschappelijke betrokkenheid, elk project is een weerspiegeling van onze toewijding aan de jongeren van Haarlemmermeer.

Maak je al jaren deel uit van de jongerencentra van Maatvast of zet je net je eerste stap. Wij zijn de plek voor jou. Doe mee, deel je ideeën en laten we aan de slag gaan!

Onze andere projecten

Start jouw project

Wil je een project ondersteunen of hier zelf aan meedoen?
Neem dan contact op!