Jongerencentra in actie voor War Child

Jongerencentra in actie voor War Child

Het project

Omdat Maatvast in 2023 10 jaar bestond willen wij graag iets terug doen voor goede doelen in Nederland. Ieder cluster heeft gekozen voor een eigen goed doel. De jongerencentra gaan zich inzetten voor War Child: een organisatie die zich inzet voor het welzijn van oorlogskinderen wereldwijd. Ons doel is om War Child onder de aandacht te brengen en in Haarlemmermeer zoveel mogelijk geld voor War Child op te halen. Om het project tot stand te laten komen hebben we de hulp ingeschakeld van Layla, studente aan het Nova College opleiding ‘Medewerker Evenementenorganisatie’. Als afstudeeropdracht organiseert zij op zaterdag 23 maart een braderie in Wijkcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp.

In Haarlemmermeer zijn veel nieuwkomers uit bijvoorbeeld Oekraïne, Afghanistan en Syrië. We gaan deze jongeren betrekken bij het project via een samenwerking met basisschool IKC Wereldwijs en middelbare school ISK Haarlemmermeer.

Ben jij ook bij onze braderie?

Op zaterdag 23 maart organiseert Layla voor haar afstudeeropdracht een braderie in Wijkcentrum ’t Kattegat in Hoofddorp. We nodigen particulieren en bedrijven uit om een kraampje te bemannen of prijzen beschikbaar te stellen voor de loterij. Jonge talenten uit Haarlemmermeer zorgen voor de muzikale omlijsting van het evenement. Bezoekers zijn welkom van 11.00 – 15.00 uur. Wil je meer weten? Neem dan contact op met Layla via mail.

Waarom War Child?

War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden kinderen in oorlog. De organisatie helpt kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. Zo zorgen ze ervoor dat de kinderen leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëren een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele, vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dit gebeurt wereldwijd. Omdat kinderen daar recht op hebben.

Met projecten die gericht zijn op onderwijs, psychosociale ondersteuning en bescherming, biedt War Child deze kinderen de kans op een betere toekomst.

Project informatie

De jongerencentra van Maatvast zetten zich in om geld in te zamelen voor War Child.

Samen maken we het verschil.

Bij de jongerencentra van Maatvast staan we voor samenwerken en vernieuwing. Met onze projecten willen wij inspireren. Door het aanbieden van juiste begeleiding en middelen kunnen ideeën werkelijkheid worden. Of het nu gaat over kunst, muziek, sport, maatschappelijke betrokkenheid, elk project is een weerspiegeling van onze toewijding aan de jongeren van Haarlemmermeer.

Maak je al jaren deel uit van de jongerencentra van Maatvast of zet je net je eerste stap. Wij zijn de plek voor jou. Doe mee, deel je ideeën en laten we aan de slag gaan!

Start jouw project

Wil je een project ondersteunen of hier zelf aan meedoen?
Neem dan contact op!